Esta publicació és la quarta i última part de la col·lecció de fotografies arreplegada al llarg dels anys per Tomás Miralles Villalba, datades entre 1889 i 1965. La resta de parts publicades poden visitar-se clicant en l’índex (a continuació) i descarregar-se en PDF des de la columna dreta. En la segona part, a més, vam incloure un text sobre Tomás Miralles Villalba per tal d’aprofundir en les seues motivacions a l’hora de replegar estes imatges i de fer-li un xicotet homenatge d’agraïment.

El document està dividit en quatre parts:

La quarta part, Tradició i festes, inclou imatges sobre la Mare de Déu de la Soledat, la Fira de Nules, Sant Vicent, la processó de les Camareres, bous en els anys 40, festes de Sant Bartomeu, Jocs Florals, etc.

Com es va dir en la segona part, la documentació de les fotos és molt escassa; Tomás Miralles, el compilador, no va tindre temps de deixar el material que ell volia. Per suplir estes mancances hem realitzat un Taller de documentació d’imatgesamb quatre grups del Taller de Memòria del Centre Especialitzat d’Atenció al Major (CEAM), impartit per Amelia Sánchez Martínez.

Amb la nombrosa informació rebuda tornarem a editar en breu estes col·leccions temàtiques, amb tots els detalls i anècdotes que permeten una lectura molt rica de cada imatge.

Com s’ha dit ja en les publicacions de les parts anteriors, este és un material que pot enriquir-se amb les vivències i records de qui ens visite i vulga col·laborar fent comentaris a les fotografies o facilitant informació sobre qui les va fer o sobre les persones donants. Es pot fer en l’apartat de comentaris, al final de la pàgina, o al correu nulespedia@gmail.com

Agraïm de nou a Rosa Vinaixa, la dona de Tomàs Miralles, el seu permís per compartir esta joia de material històric i social del poble, i també a totes i tots els que han contribuït en l’obra i en la seua distribució.

Nules 1889-1965. Colección fotográfica. Tomás Miralles Villalba (quarta part)

Autor Tomás Miralles Villalba, et al.
Any Edició, 2013
Títol Nules 1889-1965. Colección fotográfica de Tomás Miralles Villalba
Maquetació Imprenta Vilgraf
Índex Part I: Intro i Població.
Part II: Persones.
Part III: Oficis.
Part IV: Tradicions i festes.
Descarregues en PDF
0 Comentaris

Fes un comentari

Vol unir-se a la discussió?
Volem que participe!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *